MEDIA: ”Slaats Dierenvoeding Asten heropend”

Slaats Dierenvoeding Asten heropend

‘We zijn weer een familiebedrijf’

ASTEN – Op de plaats waar haar vader jaren geleden Slaats Diervoeders begon, keert dochter Irene Slaats terug. Aan Wolfsberg 35 in Asten heeft zij de dierenspeciaalzaak overgenomen: een winkel vol dierenvoeding en accessoires.

Irene Slaats heropende Slaats Dierenvoeding Asten begin vorige maand, na een verbouwing. “De zaak oogt nu rustiger”, zegt ze. “Mijn vader verhuurde het pand jarenlang aan een andere partij. Nu is het weer terug in de Slaats-familie.” Haar broer, Reindert, runt het andere deel van het familiebedrijf: de groothandel en mengerij in Someren. “We werken dus beiden in het bedrijf. Iets wat wij, en vooral mijn vader, geweldig vinden.”

Assortiment

Slaats Dierenvoeding Asten verkoopt voeding en accessoires voor alle huis- en hobbydieren. In de winkel wordt voeding voor huisdieren als vogels en honden verkocht; in de naastgelegen loods vindt de verkoop van zakken brokken, korrels en zaden voor bijvoorbeeld paarden, geiten en kippen plaats. Slaats staat bekend om de vogel- en duivenzaden en de paarden- en hobbydierenproducten. “We betrekken uiteraard spullen van Slaats Dierenvoeders”, vertelt Irene. “Maar we verkopen onder andere merken zoals Beaphar, Pavo en Havens ect. Mocht het product dat je graag wilt aanschaffen niet aanwezig zijn, dan bestel ik het, zodat iedere klant geholpen kan worden.” Nieuw in het assortiment zijn diepvriesworsten met rauw vlees voor de hond. Naast voeding zijn er ook accessoires en benodigdheden voor dieren te koop. “Denk aan riemen, kattenbakken en kooien.” Maar ook het kopen van mest en kalk voor de tuin, strooizout (in de wintermaanden), winterpeen en ovengedroogd openhaardhout behoren tot de mogelijkheden.

Voor Irene is het werken in de dierenzaak nieuw. “Maar ik leer veel van de klanten en ik ben ook nieuwsgierig. Ik wil de klanten graag zo goed mogelijk helpen.”

Bakproducten

Met een assortiment aan bakproducten brengt Irene een stukje geschiedenis terug naar de zaak. Slaats Diervoeders startte namelijk rond 1900 als traditioneel molenaarsbedrijf. “We verkopen allerlei nostalgische bakproducten, bijvoorbeeld voor het maken van cake, brood en stroopwafels. En leuk voor de Sinterklaasdagen: we hebben ook amandelspecerij.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *